Dumnezeu

Dumnezeu, ne iubeşte,
Şi pe toţi ne ocroteşte…”
Asta, mi s-a spus de mic,
Când nu-nţelegeam nimic…

O poveste de proporţii,
De milenii, într-o carte,
Încerca să îmi explice,
De unde vin, de ce am parte.

Cine este Creatorul,
Care ne e Domnitorul,
Pe cine să respectăm,
Şi ce legi noi să urmăm.

Mic şi naiv, la început
Toate astea, am crezut.
Dar cum anii tot treceau
Dubii multe apăreau…

Slujitorii lui fideli
Spun că vor să ne salveze
Binecuvântând apoi,
Pe cine pleacă la război…

„Toleranţă şi respect!
Dumnezeu pe toţi primeşte.”
Ei resping însă îndată,
Pe cine nu ca ei gândeşte.

Limbi de şarpe pe sub barbă,
Năucesc o lume oarbă,
Răspândind otrava minţii,
Ce aduce suferinţe…

Suntem nişte oi pierdute,
Asta deseori ne spun…
Dar ei ştiu cu siguranţă,
Care este drumul bun?

Oare doar în bani şi daruri
Se măsoară a lui iubire?
Doar aşa putem spera,
A cerurilor fericire?

Ce Părinte sadic eşti,
Osândindu-ţi toţi copiii,
Condamnându-i la păcat,
Şi la visul nemuririi…

Chiar vrei să trăim cu frică?
Chiar e vinovat tot omul,
Pentru că demult odată
Cineva muşcase pomul?

Nu este de vină-un Şarpe
Sau Satana, demon fals.
Pentru orice rău din lume,
Pentru-a omului necaz.

Răstigniţi pe crucea vieţii
De-o credinţă fără leac,
Cu coroana cea de vină
Şi cu ţintele păcat.

Imperfect este bărbatul,
Imperfectă e femeia,
Şi nu de vină e păcatul,
Asta e realitatea.

Dumnezeu e colivia,
Rugăciunea-i disperarea,
Vina este chinuirea
Iar păcatul, torturarea.

Putem fi buni, cu omenie
Fără vină şi păcat,
Scoateţi mintea din colivie
Şi fiţi liberi neîncetat!

Nişte cântece la temă, mai ales primul!! Să le ascultaţi 🙂

Anunțuri

16 răspunsuri to “Dumnezeu”

 1. DarkMadara Says:

  Am ajuns la concluzia ca tu crezi ca religia e de vina pentru tot ce se intampla in lume si ca ne prosteste doar pentru a ne lua bani.Acum vine o intrebare ce crezi ca face Dumnezeu cu banii pe care cei care se dau slujitorii Domnului si fura bani in numele Domnului.Inafara de faptul ca ii folosesc pentru case si alte chestii iti zic eu ca Dumnezeu nu are nevoie de bani.Crezi ca cei care provoaca razboaie sunt oameni nu eu ii consider animale si cred ca fac asta doar cu scop politic manuiti din umbra de adevaratii conducatori care au alte planuri.Cei care declara razboi in numele Domnului nu sunt oameni ci se doar se folosesc de acest pretext.Crezi ca acest Dumnezeu nu iubeste oameni iti dau un exemplu:O mama care isi creste fiul si il invata de bine dar copilul greseste iar mama il pedepseste crezi ca mama nu isi mai iubeste fiul daca a gresit,nu il iubeste si incearca sa il faca sa mearga pe calea cea buna.Noi ne deosebim de animale prin faptul ca avem un creier pe care normal ar trebui sa il folosim dar unii nu fac lucrul acesta.Eu chiar daca sunt crestin ortodox nu am judecat pe nimeni dupa regulile religie mele si am considerat ca fiecare are voie sa creada in ce vrea si in cine vrea atata timp cat Dumnezeu i-a dat o viata are tot dreptul sa o traiasca buna rea cum e nu conteaza e treaba lui.Eu cred ca Dumnezeu a creat lumea ca noi sa o descoperim sa ne folosim creierul ca daca nu il aveam nu eram cu nimic deosebiti fata de animale.Cei care incearca sa opreasca oamenii in a descoperi creatiile lui Dumnezeu sunt doar niste oamenii manipulatorii care vor sa le puna o perda si sa nu ii mai lase sa isi foloseasca creierul ci doar sa fie niste marionete care sa creada in Dumnezeu.Daca te-ai uita de a lungul timpului cei care s-au impotrivit dezvoltarii au fost catolici in mare parte care au inventat si purgatoriu o alta metoda de a prostii lumea.Care crezi ca e cel mai usor mod prin care manipulezi lumea tu crezi ca religia dar gresesti mass media manipuleaza totul ei pot sa faca un om o vedeta sa apara pe fiecare revista ziar dar pot sa si ii distruga viata.Eu cred in Dumnezeu iar faza cu pacatul ,fiecare pacatuieste din cauza ca nu suntem perfecti si mai cred ca mi-a dat creier ca sa il folosesc nu sa il tin degeaba.Iar despre regulile lui Dumnezeu nimeni nu poate sa respecte regulele fara sa faca un pacat nimeni nu e atat de curat sa fim seriosi dar eu cred ca Dumnezeu iarta pentru ca ne iubeste.Iar viata asta e prea scurta si o consider prea mica pentru a face tot ce dorim.Acum sa nu ma credeti aparatorul lui Dumnezeu mi-am spus doar o parere si scuze in caz de au aparut eventuale greseli de scris.

  • Nu, nu cred că religia e de vină pentru tot, dar pentru multe cu siguranţă. Nu daţi apoi vina pe alte ramuri ale creştinismului, căci toate sunt în aceeaşi oală. Deşi am specificat aici mai mult chestii tipice creştine, mesajul îl puteţi extinde tuturor religiilor, mai ales celor mai răspândite şi monoteiste. Crezi în ce vrei, însă păstrează-ţi religia pentru tine şi sufletul tău, să nu încerci să-i judeci pe toţi doar din prisma ei.

  • Paragrafele sunt prietenele tale. Folosește-le.

 2. Cristian Says:

  Pana la urma esti crestin sau nu ca nu am inteles?

 3. Cristian Says:

  Sincer nu am citit decat prima strofa asa ca nu aveam cum sa trag o concluzie clara insa nu voi citi mai departe iar daca nu vrei sa imi raspunzi e treaba ta .PACE!

 4. Amuzant băiatul ăsta.

 5. Cristian Says:

  … lucrurile fara sens… pe mine nu poezia ta ma intereseaza (ce chestie chia fara sens) ci daca esti crestin sau nu si repet daca vrei imi supui da eu poezia tot nu o citesc pentru ca nu mi se pare nimic extaordinar in ea sincer chiar nimic de exemplu la strofa 3 -4 care e legatura faci o rima apoi nu respecti eu inteleg ce e rima alba da incearca sa faci una ca a lui Blaga Ochi tai si apoi sa o comentam pe aia.

 6. Nu mai e amuzant.

 7. Cristian Says:

  Parerea ta…dar mi-am spus parerea ,cea ce cred eu si nimic mai mult iar pe o scara de la 1 la 10 poezia ta MI(parerea mea) se pare de 5,5 oricum NU pentru ea am comentat eu aici ci pentru faptul daca tu esti sau nu crestin insa pana la comentariul tau viitor voi gandi ca nu concluzia pe care am vrut sa o iau de la inceput.

 8. Baaaa oameni buni..chiar credeti ca ati ajuns sa va bateti joc de Tatal meu??? fi-ti seriiosi…aveti „noroc” ca Tata nu baga-n seama toata prostia voastra… si ce-i cu ultima si penultima strofa??? sa ma ierte Dumnezeu dar chiar sunteti oameni fara trecut..vitor sau pic de coloana vertebrala..:-j

  • Vai ce norocos mă simt, chiar sunt norocos, că nu cred în poveşti orbeşte. Nu doresc nici să mă plăteşti viitorul promis ţie de un amic imaginar 😉

 9. Imi place mult poezia 😀 imi pare rau ca unii nu au inteles ca trebuie sa isi pastreze opiniile crestinesti impotriva creatiei tale 😛 ti-ai exprimat punctul de vedere , care seamana cu al meu 😉 sper ca mai multi oameni vor incerca sa fie liberi, sa nu le mai fie frica, sa judece ei singuri ce e bine si ce e rau 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: