Naruto Ultimate Ninja Storm

Am fost puţin absent, nu cred că vă era dor de mine… de fapt, doar unei persoane poate i-a fost, Neko, merci de îndrumare XD. Oricum, perioada e grea, timp puţin, chef şi mai puţin etc.
Toamna asta îmi luasem primul şi unicul cred joc cu Naruto pentru Ps3 considerat şi cel mai bun pentru console din ce am auzit. Aveam deja demo şi văzusem diverse video deci am zis să-l încerc.

Introducere

Jocul este realizat de CyberConnect2 (cea care a realizat de asemenea şi toate jocurile Naruto Ultimate bla bla pentru Ps2 si PSP) şi publicat de Namco Bandai. A fost lansat în noiembrie 2008 în Europa.

În acest joc avem practic toată istoria şi personajele din prima parte a seriei manga Naruto, adică până la lupta dintre Naruto şi Sasuke.

Gameplay

Eu în trecut deja jucasem pe Ps2 Naruto Ultimate Ninja Heroes 3 şi Naruto Narutimate Accel 1, 2(versiunile japoneze) deci deja cunoşteam destul de bine sistemul de luptă şi modalităţile de joc.

Pot spune că CC au realizat jocul aproape perfect bazat pe Naruto. S-au îmbunătăţit mereu cu orice joc şi au realizat poate şi cel mai bun fighting bazat pe un manga/anime. Am încercat şi Dragon Ball, şi Hokuto no Ken şi Saint Seiya şi mi se par toate oribile în comparaţie, părerea mea. Desigur, dacă-l luăm la general ca şi joc din genul fighting e departe de nivelul şi tehnica jocurilor ca Tekken, Soul Calibur sau Street Fighter, dar oricum nu e un joc rău deloc. E gândit în primul rând pentru fani, oferă cam tot ce ar dori un fan Naruto din el, e destul de distractiv, spectacular şi cât de cât tehnic.

Să luăm pe rând modalităţile. Prima e modalitatea istoriei principale. Unde practic trebuie să faci diferite misiuni printre care şi cele ale istoriei din manga. În această modalitate tu eşti Naruto, şi te trezeşti într-o copie 3d fidelă a Satului Frunzei foarte bine construită unde poţi alerga, sări, arunca cu steluţe şi kunai şi vizita multe din locurile specifice din manga, ca Ichiraku Ramen sau locul celor 3 buşteni unde s-a antrenat Echipa 7 etc. Ambientul oricum e puţin interactiv, poţi interacţiona doar cu unele chestii şi anume poţi distruge doar nişte poloboace, chestii ce atârnă pe la uşi, şi…. cam atât cred. Personajele de asemenea sunt puţine, interacţionezi doar cu unii, şi uneori se schimbă cu locul căci după cum progresezi cu istoria pot apare personaje noi ca Jiraya, sau ninja din Satul Nisipului etc. În sat găseşti şi magazine, unde cumperi chestii ca clipuri video, piesele audio ale jocului, modelele personajelor, sau vinzi obiectele găsite în joc ca insecte, flori, ciuperci LOL.

Pentru a progresa cu istoria trebuie să facem misiuni ninja care se împart in clasicele ranguri de la D la S plus cele din istorie. Misiunile oricum nu sunt toate disponibile, ţi se oferă doar unele mai simple, şi treptat ce le faci se deblochează şi altele. Misiunile D-S îţi dau ca recompensă obiecte, bani şi puncte misiune, necesare pentru a debloca misiunile istoriei. Fiindcă orice misiune din istoria Naruto necesită un anumit număr de puncte misiune pentru a le face, şi desigur trebuie făcute de asemenea în ordine. Acestea sunt împărţite de asemenea în arcuri, primul nivel sunt cu arcul introducerii, apoi arcul examenelor chuunin, arcul atacului asupra frunzei care se termină cu prima luptă cu boss şi anume Shukaku. Apoi vine arcul căutării lui Tsunade unde iar la urmă avem o luptă cu boss şi anume Tsunade vs Manda cu Orochimaru, iar ultimul arc narativ e cel cu fuga lui Sasuke, ultima luptă ar fi iar cu un boss deşi e făcută în stil normal. Celelalte misiuni se fac la dorinţă odată ce sunt deblocate şi majoritatea se pot face de mai multe ori unde se aplică condiţii în plus pentru a le face mai dificile de executat. Misiunile în mare parte sunt de 5 tipuri 1) lupte, unde practic intri in modalitatea fighting şi lupţi împotriva cuiva. 2) urmărire, practic trebuie să fugi şi să-l ajungi din urmă pe cineva într-o anumită perioadă de timp, sau să-l prinzi, ca în cazul lui Akamaru 3) întrecere, urci pe un copac evitând obstacole şi încercând sau să întreci pe cineva sau să ajungi într-un timp limită 4) ascunzătoarea, sunt misiunile lui konohamaru unde el se ascunde prins sat singur sau cu prietenii săi şi noi trebuie să-l căutăm. 5) pasive, le numesc aşa căci nu-s misiuni directe, pur şi simplu depind de anumite acţiuni şi condiţii ce faci tu în joc, de exemplu câţi paşi ai făcut, cât timp ai jucat, câte obiecte ai distrus, câte misiuni ai completa şi tot aşa, se aprind odată ce ai îndeplinit aceste condiţii fără ca tu să le faci intenţionat. Toate astea sunt distribuite prin nivelurile rangurilor D-S după nivelul lor de dificultate şi complexitate. În modalitatea misiunilor ce povestesc istoria oricum sunt şi unele misiuni de luptă specială unde lupţi cu un boss anume, sunt 3 în total deşi eu aş considera doar 2. Acestea sunt tot misiuni de luptă un pic însă modificate de luptele obişnuite fiindcă lupţi împotriva inamicilor giganţi ca Shukaku, Gamabunta sau Manda deci se schimbă modalitatea video şi a luptei. Găseşti şi printre celelalte misiuni totuşi una unde repeţi lupta cu Gamabunta ca şi antrenament îmi pare. După ce ai completat vreo misiune mereu îţi dă o recompensă dar şi pe harta satului apar unele obiecte ce trebuie să colecţionezi sau să găseşti. Apar de obicei pergamenturi ce trebuie colecţionate ca apoi să cumperi cu ele noi tehnici ninja pentru personajele din joc.

Cealaltă modalitate importantă a jocului este Modalitatea Versus, unde fiecare îşi alege un personaj şi luptă cu el, în clasicul stil al jocurilor fighting. Aici pot descrie mai amănunţit cum se luptă personajele. În total avem 25 de personaje. În joc ai bara vieţii şi cea de chakra. Foloseşti X pentru a sări, XX pentru avânt rapid spre inamic, pătrat, pentru a arunca cu proiectile(steluţe, kunai, etc) O pentru atacul de bază, triunghi pentru a încărca chakra şi a debloca tehnicile speciale sau secrete. Crucea direcţională e pentru folosirea obiectelor iar L2/R2 e pentru bloc şi tehnica înlocuirii cu care poţi evita şi întrerupe atacul inamic. E destul de rapid să prinzi comenzile şi combinaţii ar mai fi dar nu stau să le explic pe toate că mi-ar lua prea mult. Ceva specific acestui joc e modalitatea awakening(trezire) care-l transformă oarecum pe personaj după ce-i scade viaţa. Aşa avem variile modalităţi speciale ca Naruto cu vulpea, sau Sasuke cu Semnul Blestemat şi tot aşa. În această modalitate personajul de obicei devine mai puternic, mai rapid şi deseori capătă şi atacuri total noi. Încă ceva particular ar fi personajele de suport pe care le chemi cu butoanele L1/R1. Când le chemi fiecare dintre ele vin în luptă să te ajute cu un atac anume şi apoi se retrag pe o perioadă de timp, pentru a fi apoi chemate din nou. Cred că cam asta e tot ce ţine de gameplay, cel puţin ceea ce e mai important.

Grafica

Fiind primul joc pentru PS3, acesta are o grafică foarte bună. Practic ar fi mai bună chiar decât grafica din anime, mult mai rapidă, mai fluidă, mai colorată. Totul se mişcă foarte bine şi frumos. Lumea din Naruto a fost recreată foarte bine. Arenele de luptă sunt fiecare luate din locuri specifice din manga/anime, foarte bine realizate. Iar măiestria programatorilor culminează cu scenele tehnicilor speciale, foarte spectaculare pentru fiecare personaj. Eu unul sunt mulţumit de grafica acestui joc, şi văzând că se bazează pe un anime, nu cred că s-ar putea realiza mai bine, poate doar unele detalii dar în general totul îmi place şi e făcut frumos.

Muzica

Aici nimic nu m-a impresionat. Muzica e acceptabilă dar nimic special sau memorabil. Piesele sunt făcute în acelaşi stil al anime-ului cu combinaţii dintre muzica japo veche şi sunete metal rock. Dublajul e făcut bine, ai opţiunea limbilor engleză şi japoneză, iar eu l-am jucat în japoneză fiindcă are toţi dublatorii seriei originale. Dublajul englez nu prea l-am auzit deci nu pot spune exact cum e. Oricum au făcut o treabă acceptabilă şi la acest capitol.

Concluzie

Naruto Ultimate Ninja Storm e un joc făcut special pentru fanii Naruto. Se bazează pe personajele şi evenimentele din prima parte a acestui manga şi reuşeşte foarte bine să transmită spiritul acestui anime/manga. Pentru un fan acest joc e foarte recomandat. Dacă însă nu aveţi idee ce este Naruto şi doriţi un joc fighting bun şi solid, atunci muzica se schimbă. Deşi e un joc oricum destul de distractiv nu are aceeaşi profunditate tehnică a celorlalte jocuri fighting deci s-ar putea să nu fie pe gusturile tuturor. Demnă de laudă e şi grafica care te face să crezi că asişti la un anime interactiv unde tu eşti protagonistul. Un joc destul de bun, obligatoriu pentru fani, de încercare pentru neştiutori sau fani ai jocurilor fighting. Nota mea personală pentru el e 7.

Vă las jos unele video 😉

Trailer

Sasuke vs Kakashi

Sasuke vs Kimimaro

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: