Topul vânzărilor manga în Japonia din anul 2010

Vreau să vă arăt nişte topuri de pe site-ul AnimeClick unde am văzut nişte date interesante referitor la vânzările manga din Japonia pentru anul 2010, şi de asemenea comparativ cu 2009. Odată ce am pus sursa e inutil să copii din nou totul, vă traduc doar fiecare top ca să înţelegeţi exact ce se prezintă acolo.

În primul se afişează Top 50 al celor mai vândute volume manga.

În al doilea se afişează Top 10 al celor mai vândute serii manga (adică se face o sumă a tuturor volumelor manga de la o anumită serie

În al treilea se afişează vânzările topurilor de mai sus coparativ cu aceleaşi date dar pentru anul 2009.

Din aceste date pot observa anumite chestii. Cred că e clar că One Piece e de neîntrecut şi toate ultimele 5 volume s-au plasat pe primele 5 locuri la o distanţă majoră de oricare altă serie… şi pentru mine personal e pe deplin meritat faptul. Preferinţele par a fi anume One Piece, Full Metal Alchemist (văzând că s-a terminat acest an de asemenea) şi Naruto. Bleach e mult mai jos decât aş fi crezut, şi mă bucur să văd vânzări bune şi pentru volumele Fairy Tail.

Anume în topul seriilor însă se vede bine un lucru particular, că Bleach a căzut tocmai pe al cincilea loc, şi că până şi Fairy Tail a vândut mai mult plasânduse pe locul 4.

În datele comparative putem observa şi mai bine decăderea Bleach şi creşterea Fairy Tail. Fiindcă în 2009 volumele Bleach vindeau mult mai bine, iar seria era (aşa cum majoritatea şi acum cred) în topul celor 3 serii mai vândute. Iar FT era abia pe locul 8 al seriilor acum fiind pe 4. Fiind astea 2 serii pe care le urmăresc, pot înţelege motivul şi cred că e corect să fie aşa. Bleach a avut un an plin de capitole trase de păr, lupte după lupte, lente, dezamăgitoare, istoria nu a progresat mai deloc, iar anime-ul a fost plin de fillere şi episoadele ce nu au fillere au nişte scene ripetitive în ele ce durează aproape jumate din episod. Toate astea cred că au făcut să scadă interesul destul în această serie. Fairy Tail însă ca şi manga a avut un arc un pic poate plictisitor la început (pentru mine) dar care acum a devenit foarte interesant, şi plus la asta a fost primul an de anime, şi se vede imediat efectul animeului pentru popularizarea seriei. Deşi la început anime-ul era prevăzut doar pentru un an, şi a avut din cauza asta unele modificări faţă de manga, plus animaţiile erau prea lente şi copilăreşti la scenele de acţiune, acum e cu totul altă treabă. Animaţiile sunt destul de acceptabile, nu mai avem scenele ripetitive de cercuri magice şi poziţii ridicole de atac, sountrack-ul apoi cred e unul din cele mai bune şi potrivite şi ce e mai important, e o serie care încă nu are fillere lungi, doar 2-3 episoade pe ici pe colo, nimic important şi plus la asta sunt măcar distractive aşa cum e şi întreaga serie.

Să vedem care vor fi schimbările în 2011 🙂

Reclame

Un răspuns to “Topul vânzărilor manga în Japonia din anul 2010”

  1. Deloc surprinzator acest clasament,si aici ma refer la manga de pe primul loc…iar vanzarile vorbesc de la sine…nu?Iar Naruto pe locul 2 ca si acum un an…oare se va mentine tot aici?Locul ii este amenintat destul de mult.
    Ce ma bucur ca popularitatea Fairy Tail a crescut asa mult…sper sa intreaca si pe Naruto in 2011.Si nici prezenta Kimi ni Todoke pe locul 3 nu mi se pare surprinzatoare…comediile romantice mereu au avut trecere.
    Ce nu-mi vine sa cred este caderea cu 2 locuri a manga-ului Katekyo Hitman Reborn! ( Tutor Hitman Reborn! – cum este cunoscuta pe acolo in Italia )…dar de ce sa ma mire…daca Bleach este o dezamagire,de ce sa nu fie si KHR la fel,oricum noul arc lasa mult de dorit in opinia mea.Parca si vad finalul acestui arc…tot acest razboi dintre Vongola si Shimon a fost o mare eroare de intelegere,cum a fost si in trecut,iar luptele de pana acum au fost inutile,dar cineva trebuie sa plateasca tribut la Vindice…Atata timp cat nu va aparea iar Mukuro Rokudo in actiune KHR nu va creste in top…Kufufu….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: