Berserk – Serie Anime Nouă

De ceva timp deja se auzea că a fi o serie anime nouă pentru acest manga Berserk, şi acum a fost confirmată în ultimul capitol, 316. Ar trebui să înceapă în 2011 şi se va ocupa de producţie Studio 4C. Se pare că vor să repovestească din nou ceea ce deja a fost difuzat cu anime-ul vechi din 1996, şi să continue de acolo de unde s-a oprit seria veche.

Eu sper foarte mult să fie aşa, şi anume să fie un anime fidel după manga cap coadă, cam în acelaşi stil cum a fost făcut şi ultimul FMA: Brotherhood şi ce e important, să nu se facă cenzură, e un anime matur cu multe scene crude şi ar fi păcat să le cenzureze… nu ar mai fi Berserk în toată splendoarea sa. Deja circulă unele publicităţi, grafica pare a fi foarte bună deşi sunt un pic sceptic referitor la combinarea animaţiei 2d şi 3d. Vă las unele clipuri şi desigur vom face posibilul să traducem şi în română această serie împreună cu Shinobi 😀

 

Reclame

11 răspunsuri to “Berserk – Serie Anime Nouă”

 1. O să fie interesant de comparat practicile curente din animație cu cele de acum 7 ani.

 2. Ah, la momentul de față nu văd de ce cenzura ar dăuna. Mă rog, nu cenzură ci o suprimare intenționată din partea creatorilor a violenței și sexualității astfel încât să nu dăuneze poveștii. La vremea când a apărut Berserk era o operă subversivă, atacând probleme ținute sub preș în cultura populară, cum ar fi traume și deviații sexuale sau abuzurile religiei. În momentul de față au pătruns într-o oarecare măsură în subconștientul colectiv, așa că nu mai e nevoie de un șoc similar cu cel administrat în banda originală pentru a putea atrage atenția asupra lor.

  • Nu, eu nu sunt de acord, Berserk e iubit pentru ceea ce e ca şi manga, aşa cu sexul şi violenţa sa. Asta a vrut autorul să facă, asta a apasionat fanii. Dacă nu era aşa atunci nu mai citeau seria. Serii pentru copii sunt destule cu violenţă moderată, eu prefer mereu transpoziţiile anime fedele după opera originală, oricare ar fi aia. O serie deja au făcuto cu cenzură şi modificări, acum e timpul s-o facă şi pe cea fedelă cred eu, şi fiecare să se uite la versiunea ce-i place mai tare.

 3. Sunt secvențe de-a dreptul pornografice în manga care nu oferă nimic poveștii și care luându-se câteva liciențe poetice ar putea fi transformate în ceva mai puțin ofensiv astfel încât să fie materialul deschis și potrivit unor categorii de vârstă mai largă și cu un pic de talent, poate chiar mai satisfăctor din punct de vedere estetic, fără a altera povestea. La fel și cu violența.

  Și cred că e fidel, nu fedel.

  • Da, ai dreptate, e „fidel”, mă încurc mereu cu o altă limbă ce vorbesc des.
   Berserk nu cred că a fost conceput pentru o categorie de vârstă mai largă, a fost matur de la bun început, şi aşa şi trebuie să rămână. Ceea ce zici tu deja cred că e mai mult o chestiune de gusturi, tu ai vrea să fie un pic mai moale fără violenţă, crudităţi şi sex exagerate, altul preferă aşa cum e. În fine, eu mi-am zis părerea, va fi cum va fi, nu depinde de noi, deşi tind să cred că va fi mai mult cum zici tu decât cum sper eu.

 4. Nu neapărat mai moale, de parcă ar fi ceva rău în asta. Eu zic să fie adaptat pentru o altă perioadă în care ceea ce s-a făcut inițial nu mai are sens, tratând animația ca o lucrare în parte de sine-stătătoare și nu o traducere ad-literam a benzii pe ecran. În general lucrurile astea nu merg, mai ales când audiența căreia prima se adresează nu mai există.

  Confuzi maturitatea și conținutul explicit. Este o mare diferență între ele. Dacă singurul lucru care aduce farmec unei opere este un element de șoc, atunci povestea se clatină și poate nu merită atât de mult cât pare la prima vedere.

  • Nu le confund, şi Berserk nu am zis că mi-a plăcut doar pentru că e crud şi violent şi tot restul. Mi-a plăcut pentru cum au fost combinate toate. Nu trebuie să fiu neapărat şocat cu ceva ca să-mi placă.

 5. Deci ți-a plăcut pentru că a fost obscen și grotesc în același timp 😀 ?

 6. Uite ce am aici! Hai să ne mai certăm un pic.

 7. Da’ devine o tradiție!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: