Noua frontieră în materie de „copy/paste” şi păreri despre comunitatea anime/manga din România

Ieri a fost o zi grea, o zi stresantă, sunt o persoană blestemată cred, am prea mare „noroc” când vine vorba de idioţi, sau comportamente idioate, nu destul că un anume copilaş cu serioase probleme psihice a făcut să se umple paharul răbdării mele cu tâmpeniile sale, dar apoi mai aflu şi asta, apare un nou forum shinobi. Găsiţi aici linkul acestei copii de 2 bani. Nu destul că au copiat în mare structura forumului Shinobi, au copiat şi imaginile secţiunilor. Dar ce e mai nou, ceea ce eu aş numi noua frontieră a copiatului, este că au copiat şi numele userilor, avatarele lor, până şi descrierea lor. De exemplu a lui Gallaxy, bine că îl cunosc un pic şi am vorbit cu el înainte să-l acuz de ceva însă altfel aş fi putut crede că e chiar el la mijloc. Nu ştiu cine a făcut asta, dar mă tot întreb, de ce?? Ce sens are? Ce obţineţi cu asta?? Şi nu ar fi prima oară când cineva copie ceva de la noi. Aşa gen de persoane, şi de întâmplări mă fac să pierd de tot speranţa în români şi în România, chiar să fie o ţară pierdută? O ţară cu mai mulţi idioţi decât oameni cum se cade? Oare am avut doar eu nenorocul să dau peste mai mulţi tâmpiţi şi nu peste lume de treabă? Sunt pe zi ce trece, tot mai dezamăgit de aceste întâmplări. De la bun început când am încercat să intru în această comunitate am întâlnit doar probleme. Şi pentru ce? Ce am făcut rău? Am vrut să ajut această comunitate cu ce am putut, am propus să facem manga în română celor de pe NMA şi am fost respins, iar după ce am fost acceptat s-au petrecut nişte certuri pentru motive de 2 bani, pur şi simplu din cauza mândriei unora, ceea ce a adus la un război rece(sau cald în unele perioade) între Shinobi şi Sannins. Apoi au fost persoane ce veneau mereu să ne saboteze, sau să ne abordeze gen DHS-Studio cu tâmpitul de izotope, apoi au apărut clonele şi copiile ce sau ne furau episoadele şi capitolele manga, sau pur şi simplu se apucau de proiectele noastre cu unicul scop de a se face ei cunoscuţi şi populari. Mă întreb, de ce în România este această dorinţă atât de puternică de a se arăta în lume ca şi vedetă, de a fi în centrul atenţiei, de a fi considerat cel mai tare şi cel mai mare din lume, de ce există atâta mândrie pentru chestii inutile, ce nu poate permite rezolvarea conflictelor, ce nu permite colaborarea între oameni, grupuri… De ce trebuie fiecare să stea cu bisericuţa şi religia sa şi gaşca sa de credincioşi? Ce e la mijloc în cele din urmă? Doar nu o facem pentru bani, nu o facem pentru a fi vedete(cel puţin eu îmi bag piciorul în aşa ceva) Deci de ce trebuie să fie mereu certuri şi conflicte pentru asemenea chestii, să se împartă toţi în mii de grupuri, să se apuce toţi de unul şi acelaşi proiect fiindcă e mai popular la moment… Sunt chestii care după 2 ani de fansub în această comunitate mă depăşesc… Poate am greşit eu de la bun început să intru în această comunitate să ajut şi să fac efort pentru o lume care nu merită asta pur şi simplu văzând toate cele petrecute…

De ce în România să ai un site de manga şi anime înseamnă să ai un site unde se adună în majoritatea cazurilor un 80% de copii dobitoci ce fac spam şi discută doar la forum games şi alte tâmpenii, şi nu discută la temă, despre un anime sau un manga, orice site din romania am vizitat am văzut că are aşa ceva. Toţi sunt mai interesaţi la off topic, la forum games, şi la orice altceva numai nu la tema principală a acelui site, chiar şi pe Shinobi, sunt dezamăgit de astfel de lume, de astfel de mentalitate de rahat, unde foarte puţini ştiu să zică un comentariu la o serie manga, la ultimul capitol, la ultimele spoilere, la ultimul episod, sau să zică părerile sale despre o serie manga/anime anume, sau să facă vreo teorie, prezicere, nimic, toţi ca unul postează doar în off topic şi în forum games şi alte drăcării pe alături… Ca să nu mai vorbim despre părerile referitor la munca unui fansub, fie Shinobi, fie oricare altul, pentru fiecare din noi e important să vă auzim prerea, dacă vă place cum s-a tradus, cum s-a editat, cum s-a realizat un episod, fiindcă doar aşa putem şti dacă le facem bine sau nu, dacă greşim ceva sau nu… Însă nimic, comunitatea română e fără limbă, ştie doar să vină, să tacă, să descarce ce le trebuie şi să plece, şi să te barfească oricum de rău, să te copie, să se apuce de proiecte deja luate şi tot aşa. Am observat, că această comunitate, e un pic oglinda societăţii şi mentalităţii din România, unde toţi vor totul dar fără să muncească, unde toţi vor să aibă orice gratis, dar să nu ajute şi să nu zică nici măcar un mulţumesc, sau o părere despre ceea ce se face. Unde toţi se socot buricul pământului, se dau mari vedete, au o mândrie ce nu o poţi ajunge nici cu navele spaţiale, unde toţi sunt egoişti şi se gândesc doar la ei şi comodităţile lor… iar dacă nu toţi, cu siguranţă majoritatea… sunt foarte dezamăgit de situaţia asta, şi începe tot mai mult să-mi pară rău, că m-am apucat de acest proiect numit Shinobi, văzând că am mai multe neplăceri de la asta, decât chestii plăcute şi satisfacţie cum ar trebui să am de la un hobby.

Reclame

12 răspunsuri to “Noua frontieră în materie de „copy/paste” şi păreri despre comunitatea anime/manga din România”

 1. Asta le-a intrecut pe toate ! …. ai de p*** mea ce oameni cretini

 2. Te agiti degeaba, fara suparare.
  Daca au copiat pana si userii, e clar o persoana care vrea sa va(te) enerveze.

  Ce sa-i faci… unii au prea mult timp liber pe lumea asta.

  • Poate ai dreptate, şi de obicei sunt o persoană ce pune rapid totul la inimă, aşa sunt eu, însă nu e doar asta problema. E ceva ce se întâmplă deja prea des, în decursul acestor 2 ani, plus că acumulez tot mai multe dezamăgiri cu această comunitate din România, ar fi zicem „picătura ce a umplut paharul” şi aş vrea pur şi simplu să înţeleg, de ce se întâmplă astfel de lucruri, de ce există astfel de persoane, astfel de mentalitate, etc. Sau poate sunt eu extraterestrul ce nu ştie să se adapteze? Însă sincer nu cred că m-aş putea adapta cu aşa ceva vreodată… unul din motivele pentru care nu cred că aş putea trăi în România vreodată.

 3. Deci =))…Romaniaaa =))) …iubesc tara mea in care se cultiva prostia :X .
  Oricum sincer oarecum te inteleg *nu cred ca as fi heppy daca cineva mi-ar fura numele x.x si fansubul si ar face un fell de Mk 2 :)) *
  Dar trebuie sa recunosti ca sunt prosti si merita sa razi cand vezi atata prostie adunata la un loc :)).

 4. Big Rock Says:

  „Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the the universe.” – Albert Einstein

  Păcat că nu a vizitat Romania să vadă concentraţia pe metru pătrat. Ar fi venit cu un alt citat epic, care ar fi intrat în istorie.

 5. gallaxycreator Says:

  Keiho, no offense, dar cred că ar trebui să te simţi şi tu cu musca pe căciulă un pic.

  Big Rock – ai invocat citatul perfect pentru situaţia dată. Good one 😀

 6. Forumul respectiv a fost închis , case solved.
  Nu ai ce să ceri unor persoane care debea au +15 ani in jos, peste tot există astfel de specimene nu numai în România, trust me.

 7. YellowFlash Says:

  asa e. si eu am icercat sa fac un forum anime si manga unde sa se discute pe tema asta. ce s-a intamplat a fost ca au postat tot in off topic si postau in sectiunile dedicate unui anime sau manga fara sa se uite la animeul respectiv sau chiar sa nu urmareasca nici un anime; ah da majoritatea se uitau doar la Naruto; ce sa facem traim in Romania

 8. Ok, fac parte din „comunitatea română” care „e fără limbă, ştie doar să vină, să tacă, să descarce ce le trebuie şi să plece”. Aveti dreptate , majoritatea oamenilor au o mentalitate de rahat, dar asta nu inseamna ca Romania exceleaza in aceasta categorie. Ca sa mai scape Kyubival de deceptia sa incercati sa vedeti si partea plina a paharului – exista oameni ca voi ,capabili sa creeze aceste site-uri, sa discute fara sa se abata de la subiect, sa traduca manga si anime in romana, sa faca un comentariu , personal intr-adevar, dar care atinge punctele necesare despre Veritas (am gasit tot pe acest blog unul ).
  Cum am spus, sunt o idioata a comunitatii romane – nu am comentat pe situl Shinobi , chiar daca am descarcat mereu – dar sunt recunoscatoare oamenilor ca voi pentru munca depusa chiar daca este doar un hobby. Ar trebui sa fiti mandri ca sunt fraieri care nu au ce face decat sa va copieze.
  Oricum, ce vreau sa spun este ca nu toata lumea din Romania are aceeasi mentalitate ca cei ce au copiat Shinobi, si pentru aceste persoane ar trebui ii ignori pe idioti si sa nu te enervezi degeaba – nu face bine la sanatate!
  Eu va multumesc pt traduceri si sunt sigura ca Kyubival nu este extraterestrul care nu se adapteaza – si lasati faza asta cu ”
  ce sa facem traim in Romania” – vor pleca in strainatate toti oameni cumsecade din Romania?????
  Voi incerca sa nu mai fiu una dintre idioti – incep prin a intreba ce inseamna „a face spam”?

  • Mi-a plăcut răspunsul tău şi vreau să-ţi răspund. Ca să înţelegi deplin ce am scris şi de ce par aşa supărat ar trebui să te pui un pic în locul meu. Să te stărui timp de 2 ani să faci ceva, pentru care doar tu ştii cât timp şi nervi ai pierdut, şi să vezi cum pe parcurs ai parte de mai multe probleme decât ajutoare. La început, iei totul aşa cum e şi crezi „asta e, s-a întâmplat, nu am avut noroc, poate pe viitor va fi mai bine” însă după 2 ani şi ceva ajungi şi la limită, te saturi pur şi simplu de acest gen de probleme.
   Nu vreau să par rasist, urăsc rasismul, să nu pară că am ceva cu românii sau România, ar fi culmea, văzând că anume pentru români fac ceea ce fac, nu pentru mine. E pur şi simplu o descărcare unde m-am adresat doar celor ce fac prostiile ce fac, ce au mentalitatea de rahat, şi am criticat ceea ce am observat că fac majoritatea românilor din această comunitate, nu toţi.
   Dacă aveam ceva cu toţi românii, nu exista grupul Shinobi în primul rând care e compus de membri „surprize surprize” ROMÂNI 😉 cu care sunt prieten, şi cu mulţi din ei mă înţeleg chiar foarte bine şi mereu le-am mulţumit pentru ajutor. La fel îmi plac şi grupurile/comunităţile oneste cucare am făcut şi parteneriat printre care ACG Fansub şi Storm Riders Fansub sau AnonimTV etc, ne înţelegem foarte bine şi ne ajutăm şi sunt şi ei români. Aşa că nu zic că problema sunt românii şi România anume, ci o gândire şi o mentalitate ce le e specifică multora de acolo şi cu care am avut eu de furcă. În cele din urmă, nu pot să mint, şi când cea nu îmi place o zic aşa cum o văd din punctul meu de vedere, şi dacă aveţi alt punct de vedere sau nu sunteţi de acord cu mine sunteţi liberi să vă expuneţi aici, atât cât aveţi un scop de a discuta civil, nu de a căuta ceartă.
   În fine, îţi răspund şi la întrebare, e una clasică şi nici eu 2 ani în urmă nu prea aveam idee ce e aia spam XD.
   Să faci SPAM de obicei înseamnă să faci publicitate nedorită despre alte site-uri/forumuri pe un site anume, fie postând fie prin PM sau chat. Apoi SPAM ar mai fi când scrii mult şi fără sens, sau postezi multe mesaje scurte când ai putea să scrii totul împreună într-un post. Cam astea înseamnă spam din câte ţin minte 😛

 9. AM INTELES. E frustrant sa-i vezi pe alti cum isi bat joc de munca ta – probabil ca, deoarece Shinobi se adreseaza vorbitorilor de limba romana – cu ei ai avut probleme.
  Asta e, solutie nu intrezaresc in viitorul apropiat, dar sper sa-ti continui acest hobby- imi este de mare ajutor.
  Cum adica intrebare „clasica”?

  • Adică ceva ce întreabă de obicei unul ce abia află de forumuri şi site-uri etc. Acum nu ştiu exact cât de noob eşti în aşa ceva însă de obicei cine are idee despre internet şi despre forumuri şi nu e nou în aşa ceva, ştie ce înseamnă SPAM.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: